Ritini un būs vairāk ↓
Raksts
Meklējiet spēku ugunī!

Meklējiet spēku ugunī!

06.11.2012

Tekla Šaitere, žurnāls Citādā Pasaule par pasauli, ko tikai nojaušam, iespēja abonēt e-kioskā!

Cilvēki pie gaišreģes Helmas nāk pēc veselības, patiesības un dvēseles miera. Vieni ierodas ar dziļu pārliecību, ka elegantā, slaidā, tumšmatainā, nenosakāma vecuma sieviete ar dziļo pelēkzilo acu skatienu palīdzēs kā pēdējā instance. Citi nāk ar skepsi, īsti neticot ekstrasensu spējām, tomēr sirdī cerot, ka brīnums tomēr notiks.

Helma mīt kādā Ķengaraga piecstāvu mājā Rīgā. Pie ārdurvīm stāv tumši zils Volvo - Helmai ļoti patīk braukt. Ap māju, saulītē miedzot acis, staigā ekstrasenses rūpju bērni - spīdīgi un laiski kaķi. Viņi katru rītu savu aizbildni sagaida ar augstu saslietām astēm, lai saņemtu dienišķo maltīti. Piektajā stāvā uz durvju zvanu atsaucas suņu balsis, taču tās drīzāk ir ziņkārīgas, nevis niknas. Dzīvoklī mani aposta slaido līniju jau pasen zaudējusī vilcene Pamela un maziņa jorkšīriete Mona. Helmas kaķus es ieraudzīšu sarunas gaitā, viņi ir klusi un neuzbāzīgi. Ja vēl pieskaita baložus, zīlītes, kaijas un kovārņus, kuri laiku pa laikam uz balkona pamielojas ar Helmas gādātajiem putraimiem un maizi, tad ekstrasenses ģimenes daudzveidīgais portrets iezīmēts diezgan pilnīgi.

Tikko aizritējušajā maģiskajā 11.11.11. Helma Dominika Simsone draugu lokā svinēja savu dzimšanas dienu. Viņa saka: vieninieks ir spēcīgs cipars, tas nozīmē, ka cilvēks var celties, krist, atkal celties un virzīties uz priekšu.

Gaišreģes pieņemamā istaba, par kādu kļuvusi viena no telpām viņas dzīvoklī, ir mājīga, romantiska, ar smagiem tumši zaļiem samta aizkariem, ar grāmatām plauktos un datoru uz nelielā galdiņa. Helma man palūdz apsēsties ērtā krēslā ar skatu uz logu. Istaba grimst krēslā, gaišreģes seju kā oreols ietver no loga maigi plūstošā gaisma. Helma izņem no svečtura nodeguli, ieliek jaunu sarkanu sveci un aizdedzina. Liesmiņas gaismā svinīgi zaigo krucifikss. Vērīgi paraudzījusies uz mani, Helma lūdz nesakrustot kāju pār kāju, tad saruna ritēšot sekmīgāk. Mani pārņem miers un siltums. Nodomāju - ja satiktu Helmu uz ielas, paietu garām, bet, iespējams, atskatītos, jo gaišreģe ir stalta, spilgtās drānās tērpusies sieviete ar melni iezīmētām acīm. Kuplie mati aizsniedzas teju vai līdz viduklim. Saulesbrilles atbīdītas uz pieres. Šķiet, aizmirsusi par to esamību, gaišreģe brilles nenoņem visā sarunas laikā. Viņa vēro mani, gredzenotajos pirkstos lēni pārliekot taro kārtis. Pirms tikšanās asistente Dzintra par Helmu mazliet pastāstīja, tāpēc izsaku savu apbrīnu par Ludzas pastnieces Mārītes Goremiko slepkavībā nepatiesi apcietinātā Vladimira Dalibo neseno atbrīvošanu tiesas zālē. 2005. gada 7. decembrī Krupenko un Dalibo atzina par vainīgiem pastnieces slepkavībā, piespriežot Dalibo brīvības atņemšanu uz 18 gadiem, bet Krupenko - uz 15 gadiem. Jau dažas dienas pēc cietsirdīgās slepkavības Helma pasta vadībai pateica savu versiju par notikušo, pat aprakstīja slepkavas apģērbu, jo "Mārītes gars nāca un teica, ka jaunais puisis nav vainīgs slepkavībā". Taču gaišreģes teikto neviens nepārbaudīja, turklāt izmeklēšana tika veikta nolaidīgi un pavirši. Tikai tad, kad Helma sazinājās ar apsūdzētā puiša valsts norīkoto advokāti, lietas izskatīšana tika atsāka un Dalibo atbrīvoja.

Vai jums bieži nākas sastapties ar policijas nevērību pret ekstrasensiem?

Mārītes Goremiko gadījumā manu piedāvāto versiju daļēji arī uzklausīja, bet tā netika ne izmantota, ne pārbaudīta. Man skaidroja - tam neesot likuma spēka. Protams, tā nav mana kompetence, bet varu teikt, ka policijā vajadzīgi daudz spējīgāki cilvēki, ar asāku prātu, aizrautīgāki. Ārzemēs policija ekstrasensus iesaista darbā. Arī pie mums policijai būtu jāstrādā ar ekstrasensiem, kurus tā ir pārbaudījusi un kuriem uzticas. Dažādās meklēšanās, apstākļu izpētē, kur nekāda ekspertīze vairs nevar noteikt patiesību, ekstrasenss var izteikt savu versiju, kas nebūs pierādījums, bet var sniegt neatsveramu palīdzību lietas izmeklēšanā.

Varbūt jums pašai vajadzētu piedāvāt policijai savu palīdzību?

Dziednieku un ekstrasensu nerakstīts likums ir nepiedāvāt. Man ikdienā bieži ir vēlēšanās kaut ko pateikt, palīdzēt, bet tas reti attaisnojas. Palīdzība ir jālūdz.

Kā notiek prognozēšana un versijas atstrādāšana?

Izmantoju taro kārtis, taču ne tās, ko tirgo visās grāmatnīcās. Tās ir tikai smukas bildītes, kas nenes informāciju. Es prognozēju ar taro zelta kārtīm, kuru daudzveidīgo informāciju laikam nevienam nav izdevies nolasīt un izzināt. Pati arī katru dienu atrodu jaunus informācijas atklāšanas veidus, ko piedāvā taro. Šīs kārtis patiesībā ir sena hieroglifu grāmata, kurā iešifrētas cilvēces mistiskās zināšanas. Zīlēšana ir smaga specialitāte, jo cilvēki nāk ar konkrētiem jautājumiem. Kļūdīties nedrīkstu, jo tad klienti pie manis vairs nenāks. Katram, kas ieradies, man jāpalīdz saskatīt pareizo ceļu un jāsniedz pareizā atbilde.

Ko jums visbiežāk vaicā?

Cilvēki vēlas uzzināt, kad labāk sākt biznesu un vai vispār sākt, vai pirkt nekustamo īpašumu, jārisina sarežģījušās attiecības ģimenē vai darbā, jānoņem lāsti, noskaudumi, piebūrumi. Visvairāk tomēr klienti interesējas par veselību un attiecībām. Sievietes vēlas zināt, vai cīnīties par mīļoto, kas pametis, daudzas grib noņemt bezlaulības vainagu.

Ko tas nozīmē?

Pašlaik ir daudz jaunu, skaistu, gudru un pievilcīgu sieviešu, kuras nevar nodibināt attiecības, nemaz nerunājot par došanos laulībā. Ar viņām strādāju kā psihoanalītiķe. Kopā noskaidrojam, kāpēc sieviete, pat satiekot savu otru pusīti, nespēj būt ar viņu kopā. Varbūt viņa dzīvo sapņu līmenī un reālajā dzīvē nemaz nav gatava veidot attiecības? Arī seksapīls, kas ir Dieva dāvana, spēlē savu lomu. Šarms, pievilcība, labestība, iejūtība, gatavība veidot attiecības - šīs īpašības dažkārt sievietei ir mazāk izteiktas, bet, ar sevi strādājot, daudz ko var vērst par labu. Reizēm sieviete pati sev netic, tad man jāmudina viņa paskatīties uz sevi un strādāt, lai kļūtu vīrietim iekārojama. Ja dāma ap trīsdesmit sevi jau norakstījusi, sāk ģērbties bezveidīgās drēbēs, atkārto "ko nu es", runā tikai par slimībām, slikto valdību un dzīves netaisnībām, ar ko tad viņa var piesaistīt vīrieti? Dzīvam cilvēkam jāpriecājas par pasauli, par to, ka saules spīd, dzīvnieki ir mīļi un puķes skaistas, nevis jāpavada laiks neauglīgās žēlabās.

Man, piemēram, ir bail lūgt sev zīlēt. Uzskatu, ka labāk nezināt, turklāt es domāju, ka Dievs vienīgais zina mūsu likteņlīnijas. Tās mēģinot izzināt, es grēkotu.

Zīlēšana nav tikai ziņkārības apmierināšana. Prognozēt nākotni nav grēka darbs, ja to dara ar labestību. Gaišredzība notiek ar Dieva ziņu. Gaišreģim un dziedniekam tikai tad ir panākumi un atzīšana, ja viņa darba pamatā ir vēlēšanās palīdzēt. Faktiski lielākā daļa gaišreģu, kurus es zinu, strādā, balstoties uz Dieva un kosmosa spēkiem. Es neizmantoju melno maģiju, kas noņem sliktumu no cilvēkiem un pārliek uz dzīvniekiem. Man jāparāda ceļš, kā tikt vaļā no ļaunuma vai slimības, ko es sadedzinu ar uguni. Gaišreģis nekad nepasaka neko ļaunu, nepavēsta nolemtību. Tā nemaz nedrīkst darīt. Cilvēki bieži meklē palīdzību no malas, vēlas, lai viņu vietā visu izdara citi: ārsti, dziednieki, mācītāji. Patiesībā lielākais spēks ir cilvēkā pašā. Ja viņš to neapzinās, jāparāda ceļš un jāiedrošina.

Vai varat palīdzēt visiem?

Es nekad nesolu cilvēkiem, ka palīdzēšu, saku: es mēģināšu, strādāšu, un jums jāstrādā kopā ar mani. Ļoti smagos gadījumos daudzi dziednieki vairs neuzņemas cilvēku ārstēt, bet es mēģinu. Ja nepalīdzēšu mirēju atgriezt dzīvē, tad vismaz palīdzēšu viņam bez sāpēm nodzīvot atlikušo laiku.

Kas ir jūsu darba rīki, neskaitot taro kārtis?

Man ir laba intuīcija un spēcīgs bioenerģētiskais lauks. Dievs, mīlestība, uguns un labestība - tas ir mans spēks. Es vienmēr lūdzu Dievu. Mana darba un manas dzīves neatņemama sastāvdaļa ir uguns. Sadedzināt var visu nevēlamo, ļaunumu un slimības. Ar liesmu var attīrīt domas un telpu. Uguns spēj uzlādēt. Ja jums ir depresija un bailes, meklējiet uguni un skatieties liesmās! Uguns atbild cilvēku domām. Nekad nestrādāju bez degošas sveces, jo tā attīra telpu. Mēdzu sveces arī ierunāt. Vēl man ir kristāla piramīda un svārsts. Izmantoju vecmāmiņas atstātos vārdus, kas palīdz dziedināšanā un kritiskos likteņa pagriezienos. Cilvēki saka, ka pie manis mājās ir laba aura. Gaišreģa saskarsmi ar cilvēku vajag paildzināt, tad būs labāks rezultāts. To var izdarīt ar ikdienā lietojamām lietām: ūdeni, sāli, tēju, medu, cukuru, kafiju, ar ziedi 3x7, ko no dabas produktiem radījusi mana asistente Dzintra, bet es to ierunāju - uzlādēju, lai nes vēlējumu ar materiālā atstātiem lūgšanu vārdiem. Var ierunāt drēbes, rotaslietas un visu citu, kas cilvēkam ir klāt ikdienā.

Jūsu ziede esot tikpat slavena kā kādreiz Riņķa radītā Evijas ziede.

Jā, mana asistente Dzintra ir dabas cilvēks, sertificēta dziedniece. Sākumā ziedei nebija nosaukuma, cilvēki to bija iesaukuši par Helmas ziedi, bet reiz Dzintra redzēja sapni - ir svētdiena, vectēvs staigā pa istabu, gaišās drānās ģērbies; uz balti klāta galda stāv burciņa ar ziedi un pat etiķete uzlīmēta, kur uz gaiši zaļa pamata tumši zaļiem cipariem rakstīts 3x7. Tā radās ziedes nosaukums. Tagad šī ziede jau aizceļojusi pa visu pasauli, jo daudzi mani klienti no Latvijas aizbraukuši, bet ārzemēs mediķu pakalpojumi ir dārgi. Ziede ir pirmā palīdzība daudzos gadījumos. Tās spēks ir dabas produktos un ierunātajos vārdos. Pret zobu un galvas sāpēm, sāpošu kaklu un sastieptām locītavām, miomu, iekaisumiem un citām kaitēm labi palīdz. Ar ziedi ārstēju arī dzīvniekus, pat savus sētas kaķus.

Kā skaidrojat ziedes nosaukumu?

Redzat, vajadzētu apmeklēt vismaz trīs seansus pie gaišreģa - pa reizei nedēļā, bet pārējā laikā pat septiņas reizes dienā ieziest slimās vietas. Taču ir viens nosacījums - ziede jālieto nevis mehāniski, piemēram, televizoru skatoties, bet skaitot Tēvreizi, ieklausoties savā ķermenī un domājot par izveseļošanos. Ziede nav jāklāj uz ķermeņa biezā kārtā kā sviests uz maizes, bet ar siltiem pirkstu galiem maigi jāiemasē pulksteņa rādītāja virzienā.

Ko vēl jūs vislabprātāk ierunājat?

Lauku mājās es ierunāju rupjo sāli. Zemnieki to pieber lopiņiem pie ūdens vai iedod barībā. Tā ir pārbaudīta vērtība. Ja sunim nevar uzsmērēt uz slimās vietas, uzliec ziedi uz rokām un maigi noglaudi mīluli. Taču jebkurā gadījumā šajā lietā jābūt lielai mīlestībai un vēlmei palīdzēt, un tad saimnieks turpina dziednieka iesākto ārstēšanu.

Cilvēki nereti stāsta par gadījumiem, kad viltus ekstrasensi pieļāvuši slimības ielaišanu.

Medicīna pamazām nonāk pie secinājuma, ka jāapvienojas miesas un gara ārstiem. Cilvēks ir viens veselums. Es konstatēju, kurā vietā lokalizējusies slimība, bet sūtu pie ārsta, ja vajadzīga sīkāka izmeklēšana vai operācija. Paralēli palīdzu ar savām metodēm. Gaišreģis parāda iespējas, cilvēks domā un izvēlas.

Jums ļoti patīk dzīvnieki. Kā viņi jums palīdz?

Mani dzīvnieki te mīt ar visām savām prasībām, maniem daudzajiem pienākumiem un materiālo ieguldījumu, bet tas viss piederas manam darbam. Viņi paši atnāk pie manis, dažus vajag ārstēt, citiem dot pajumti, un viņi kļūst par maniem palīgiem. Dzīvnieki man vienmēr šķituši aizsargājami, aizstāvami. Laukos gāju kūtī, neesmu nekāda cimperlīgā dāma. Kā redzat, man dzīvoklī pašlaik ir divi suņi un pieci kaķi, un vietas pietiek visiem. Reizēm man saka: kaķu jau ir par daudz. Viņi ir mistiski radījumi, attīra telpu, un tā kļūst enerģētiski tīra kā baznīcā. Ja jums izdodas saprasties ar dzīvniekiem, sarunājieties ar viņiem kā ar līdzīgiem Parasti domā - ak, tas jau tikai suns vai kaķis, taču ikvienai dzīvai radībai ir dvēsele ar tās gaismu, ir prieks un sāpes. Radosimies ar pasaulē tīrākajām dvēselēm. Šādas attiecības harmonizē cilvēkus.

Vai nav pārāk liels slogs katru dienu strādāt ar nelaimīgiem, sarežģījumu vai slimību nomāktiem cilvēkiem?

Smagi ir strādāt ar nīgriem un depresīviem cilvēkiem, kas zaudējuši ticību dzīves jēgai. Ja cilvēks pats neko nevēlas mainīt, ne pēc kā netiecas, ne uz ko necer, tad nav ko tērēt laiku. Ja dāma vēlas samazināt svaru, mēs uzlabojam vielmaiņu, izstrādājam plānu. Saku, ka viņai enerģētiski jāattīra sava apkārtējā telpa, jālieto ierunātie produkti, jāievēro diēta, bet dāma visu turpina kā iepriekš un tikai gaida, ka nākamajā dienā pamodīsies slaida. Nē, tad būsim katra savā frontes pusē, un vēlamā rezultāta nebūs.

Vai nav tā, ka visdrošāk noteikt nākotni varat pati sev?

Kārtis izkrīt visiem, bet ne visi māk tās lasīt. Jā, varu sev izveidot prognozi. Tomēr kārtis sev lieku reti. Vislabākie panākumi zīlējot ir tad, ja nav savtīgas intereses - sak', kaut nu būtu, kaut nu būtu. Tieši tāpēc sev neko daudz nevaru izzīlēt, turklāt uz lietām un notikumiem man ir savs iekšējs skatījums, nojautas un izjūtas.

Pie kādas konfesijas piederat?

Neesmu fanātiska baznīcā gājēja, vados pēc savām izjūtām. Apmeklēju Rīgas Kristus piedzimšanas pareizticīgo katedrāli, izpildu rituālus, nolieku svecītes. Ikdienā strādāju ar Dieva vārdu un visu mūžu cenšos nesajaukt Dieva nolikto lietu kārtību, nedarīt pāri cilvēkiem, aizstāvēt dzīvniekus un neļaut citiem darīt viņiem pāri. Bērnībā tiku kristīta luterāņu draudzē. Taču mans vīrs bija pareizticīgais, un es nolēmu pārkristīties. Gāju mācībā. Atceros, ka kristību ceremonijas laikā vienā brīdī bija sajūta, ka mani it kā caur skursteni izvelk, es it kā pacēlos spārnos. Mans kristītais vārds ir Dominika. Pēc tam manā dzīvē daudz kas atrisinājās.

Savas gaišreģes spējas esat attīstījusi dzīves laikā vai ar tām piedzimāt?

Būtībā katrs var attīstīt savu intuīciju, tikai jāiemācās tajā ieklausīties. Mūsu dzimtā īpašās spējas nodotas no paaudzes paaudzē. Esmu tās mantojusi no vecmāmiņas Druvienas Martas un vectētiņa Druvienas Pētera, kurš daudziem palīdzēja gan te, Latvijā, gan Sibīrijā, kur kopā ar vecmāmiņu Martu ilgus gadus nodzīvoja izsūtījumā. Viņu abu atstātie vārdiņi un lūgšanas bērnībā palīdzēja gan man pašai, gan dzīvniekiem, kurus dakterēju: sunīšiem, aitiņām, cūciņām. Man vienmēr patikusi mistika. No tiem laikiem man tik mīļa visa dzīvā daba, mežs mani uzrunā kā dzīva būtne. Mežā ejot, nekad nevelku kājās gumijniekus un nenošņorējos pret ērcēm, kaut gan neesmu potēta pret encefalītu.

Vecāki izšķīrās, un pilsētā es izaugu otru vecvecāku inteliģentā, labi situētā ģimenē. Jaukais savienojums - vieni un otri vecvecāki - man deva vispusību, spēju strādāt ar dažādiem cilvēkiem, saprasties ar viņiem.

Kā uzturēt tīru vidi ap sevi? Kā sevi stiprināt vājuma brīžos?

Vidi attīru ar lūgšanām un uguni. Ja izjūtat pret sevi vērsta ļaunuma materializēšanos, noskaitiet Tēvreizi. Lai nomierinātos, izdariet to vairākkārt. Pārmetiet krustu. Izvairieties no cilvēkiem, kuru klātbūtne atņem spēkus un nomāc. Atrodiet ticamus iemeslus, lai viņus neapvainotu, tomēr attālinātu. Lai atbrīvotos no negatīvajām enerģijām, var izkliegties mežā, izraudāties, dauzīt spilvenu. Der jebkas, kas sniedz atbrīvojuma sajūtu. Spēkus un enerģiju vairo labas domas, saistība ar dzīvniekiem, ar dabu, iemīļotas nodarbes, pozitīvi noskaņoti gaiši cilvēki. Negatīvo enerģiju noņem mazgāšanās tekošā ūdenī. Ja tajā brīdī neko citu nevarat izdarīt, noskalojiet seju un rokas.

 

Visi raksti

Redaktors iesaka

Tikai Mocarts

Tikai Mocarts

12. decembrī Lielajā Ģildē ...

Lasīt vairāk 0 komentāri
Sigulda velogida - seniora pavadībā!

Sigulda velogida - seniora ...

Ļauties rāmam un nesteidzīgam ...

Lasīt vairāk 0 komentāri
Latviešu mēmā kino zvaigzne

Latviešu mēmā kino zvaigzne

Izstāde un lekcija „Jaunā ...

Lasīt vairāk 0 komentāri
Akcija „Café Spleen jeb Augusts 1914”

Akcija „Café Spleen jeb ...

Rīgas - Eiropas Kultūras galvaspilsētas ...

Lasīt vairāk 0 komentāri

Iepazīšanās

Iepazīsties ar vairāk nekā 4473 seniori.lv lietotājiem!

Atrast

Nav komentāru

Lūdzu ienāciet, lai pievienotu komentāru.

Mūsu draugi (klikšķini uz bildes)

  • Olimpiskais sporta centrs
  • Sava Dizaina Telefonu Vāciņi
  • Dienas Žurnāli
  • Latvijas Mākslas akadēmija
  • Projekts StarDust
  • Labklājības ministrija
  • Rīgas domes Labklājības departaments
  • Osteo.lv
  • tikaisievietem.lv
  • Medkursi
  • Dalbes Līcis
  • Iespēju karte
  • Piepūšamās atrakcijas